Τέρπανδρος Βίντεο

Ο Μιχάλης Γεωργίου καλεί την διεθνή κοινότητα να στηρίξει την προσπάθεια του για την  μαζική αναβίωση της αρχαίας ελληνικής Λύρας εκπληρώνοντας έτσι την επιθυμία όλων των ανθρώπων που επιθυμούν να αποκτήσουν αυτό το όργανο.

Ο Μιχάλης Γεωργίου παρουσιάζει τη διαδικασία της ανακατασκευής της αρχαίας ελληνικής Λύρας του 5ου αιώνα π.Χ.  στο εργαστήρι του (Αγγλική απόδοση).

Φωτογραφίες από τον αρχαιολογικό χώρο του Κουρίου.

Έξι μουσικά κομμάτια από την ελληνική αρχαιότητα, τους Βυζαντινούς χρόνους, ένα παραδοσιακό από Κύπρο και ένα σύγχρονο κομμάτι του Έλληνα συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι.

Η συναυλία που δόθηκε στο Κρατικό Μουσείο του Ερμιταζ τον Δεκέμβριο του 2015.

Ρεπορτάζ  από το Ρωσικό κανάλι  HT για την πρώτη συναυλία που δόθηκε από τον Τέρπανδρο στο Seremedief Palace στην Αγία Πετρούπολη και συνέντευξη από τον κ. Γεωργίου. Δεκέμβρης 2015.

Ο  Michael Piotrofsky, διευθυντής του Κρατικού Μουσείου Ερμιτάζ, μας ξεναγεί στο Μουσείο. Απόσπασμα στο οποίο αναφέρεται στην επίσκεψη του Τέρπανδρου λόγω των εορτασμών για τα 250 χρόνια του Μουσείου.

Ρωσική τηλεόραση. Παρουσίαση για την συναυλία στο Seremedief Palace και συνέντευξη από τον κ. Γεωργίου.

Η ιστορία και η ανακατασκευή της αρχαίας ελληνικής λύρας του 5ου αιώνα π.Χ.  (Αγγλική απόδοση).

Η ιστορία και η ανακατασκευή της αρχαίας κιθάρας του Απόλλωνα του 5ου αιώνα π.Χ.  (Αγγλική απόδοση).

Η ιστορία και η ανακατασκευή της αρχαίας κιθάρας του Απόλλωνα του 5ου αιώνα π.Χ.  (Ελληνική απόδοση).

Η ιστορία και η ανακατασκευή της αρχαίας ελληνικής λύρας του 5ου αιώνα π.Χ.  (Ελληνική απόδοση).

Συναυλία του μαθητικού Συνόλου αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων «Ελικών» του Γυμνασίου Παλουριώτισσας στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στη Λευκωσία. 8 Μαΐου του 2004.

Μέρος από την  πρώτη συναυλία δόθηκε από τον Τέρπανδρο στην Αγία Πετρούπολη στο  Seremedief Palace.  Δεκέμβρης 2015.

Ενημερωτικά στοιχεία για το Σύνολο Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων «Τέρπανδρος».

«Μουσική Συνάντηση Κρήτης-Κύπρου». Το μαθητικό Σύνολο αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων «Ελικών» από το Γυμνάσιο Παλουριώτισσας συναντά το Μουσικό σχολείο Ηρακλείου σε μια κοινή συναυλία το έτος 2008.

Παρουσίαση του συνόλου αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων «Τέρπανδρος» στο πρόγραμμα «Εντέχνως» του ΡΙΚ.  27 Μαΐου 2014.

«Αναζητώντας το συμπαντικό ήχο» Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος «Cyprus on film» και της παρουσίασης επιφανών Κυπρίων Δημιουργών, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών  της Κυπριακής Δημοκρατίας (P.I.O.), παρουσιάζει  τον Μιχάλη Γεωργίου και την έρευνά του για την ανακατασκευή των αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων και το Μουσικό Σύνολο «Τέρπανδρος».

Η πρώτη Συναυλία του Μαθητικού Συνόλου Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών οργάνων του Λυκείου Παλουριώτισσας στο αμφιθέατρο της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ στην Λευκωσία το 1999.